handleiding

Om tekst en fotos toe te voegen aan de “activiteiten pagina” moet je de volgende stappen ondernemen:
1. Klik op “Pagina’s”
2. Klik op de pagina “Activiteiten”
3. Klik eerst op “Visueel” rechtsboven de teksteditor (teksteditor is het gedeelte waar je teksten en foto’s in kunt voeren).
4. De actueelste activiteiten zullen we bovenaan de pagina plaatsen. Ga hiervoor met je cursor linksboven in het tekstgedeelte staan in de teksteditor.
5. Begin met het typen van de tekst die je wilt toevoegen die gaat over een activiteit de heeft plaatsgevonden (je kan ook teksten plakken uit bv een “MS Word” bestand.
6. Onder je getypte tekst kun je nu eventueel een foto plaatsen. Zorg dat je met je cursor daar staat, waar je ook de foto geplaatst wilt hebben op de pagina (dus onder je net getypte tekst).
7. Klik op “Media toevoegen”
8. Klik op “Bestanden Uploaden”
9.  Klik op “Bestanden selecteren”
10. Selecteer vanaf je computer (harde schijf) de foto die je bij de desbetreffende activiteit getoond wilt hebben en klik op “openen”
11.  Selecteer bij “Weergave instellingen bijlagen” de gewenste instellingen:
Uitlijning:  Gecentreerd
Link naar: Geen
Afmeting: Gemiddeld
12. Klik op “in pagina invoegen”
13. Klik op “updaten”
Je bent nu klaar en de nieuwe activiteit staat nu live op de website.
Wijzigen van teksten of foto’s
Als je een bestaande activiteit wilt wijzigen of wilt verwijderen dan volg je de hierboven beschreven stappen  1 tot 3 opnieuw uit zodat je de teksten of foto’s kunt aanpassen. Vergeet daarna niet om de gewijzigde pagina opnieuw op te slaan door op “updaten” te klikken. Als je vergeet om op “updaten” te klikken dan ben je al je gewijzigde gegevens kwijt en zul je alles opnieuw moeten doen.