Onze wortels

Het eerste SOS-Kinderdorp werd in  1949 gesticht in Imst, Oostenrijk door Hermann Gmeiner. Gmeiner was zeer begaan met het lot van kinderen in nood, kinderen die door de Tweede Wereldoorlog hun thuis, zekerheid en familie hadden verloren. Met de ondersteuning van vele donors en medewerkers, is deze organisatie zodanig uitgegroeid dat  ze overal ter wereld kinderen kan helpen.

De Stichting SOS-Kinderdorpen Suriname  werd in 1972 opgericht door de serviceclub Soroptimist International Club Paramaribo, conform de SOS visie: “elk kind hoort thuis in een gezin en groeit op met liefde, respect en veiligheid”. 

Gestart met 5 woningen, daarbij bijgestaan vanuit SOS Nederland, telt het dorp thans 10 woningen.

Van 1994 tot 1 juli 2006 maakte de Stichting deel uit van de internationale SOS organisatie, Kinderdorff International (KDI).

Per 1 juli 2006 zet de Stichting SOS-Kinderdorpen Suriname haar werkzaamheden ten behoeve van het Surinaamse kind in nood voort onder de naam: ‘STICHTING PRASORO VOOR HET KIND IN NOOD’.

De achterliggende gedachte en motivatie van Hermann Gmeiner wordt door de ‘STICHTING PRASORO VOOR HET KIND IN NOOD’ voortgezet binnen de contouren van de nieuwe Stichting, waarbij de hulp niet slechts tot weeskinderen beperkt zal blijven.